Wednesday, January 20, 2010

..Update..


Terkejut! Itulah yang dapat diungkapkan tatkala melihat blog list dalam blog-blog yang turut memaparkan blog ini. Tiga ayat yang tercatat di situ. Catatan Perjuangan (nama blog), Hakikat Perjuangan (posting terakhir) dan 3 months ago. Ayat terakhir itulah yang membuatkan diri ini terkejut. Mafhum mukholafahnya, blog ini dibiarkan sepi lagi untuk kali yang seterusnya.

Apa lagi alasan yang nak diberikan untuk memujuk hati para pembaca blog ini. Yang pasti semua alasan tidak boleh dijadikan sebab musabab blog ini terus ketandusan dari tugas utamanya iaitu 'memberi' dan terus memberi sesuatu untuk pembaca. Kita tidak lagi boleh menyalahkan kekangan masa kerana pepatah Melayu ada menyebut 'hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih'. Kadang-kadang banyak masa dihabiskan untuk perkara-perkara tidak berapa penting. Kadang-kadang pula program banyak menjadikan banyak cerita dan idea yang hendak dikongsi dengan para pembaca, tapi jari pula enggan memberi kerjasama.

Ala kulli hal, diharapkan dengan posting pertama di tahun baru 1431 hijrah dan 2010 masihi ini menjadi nafas baru kepada blog ini dalam menyampaikan maklumat, risalah dan dakwah kepada para pembaca di luar sana.

Kesempatan yang terbatas ini juga saya mengambil peluang untuk mengucapkan selamat hari lahir yang ke 48 buat mak. Semoga mak bahagia dan panjang umur untuk terus menjadi hambaNya yang solehah. Terima kasih atas tarbiah, teguran, nasihat dan leteran mak sehingga Alim berjaya hari ini. Alim sayang mak!

p/s: mabruk buat sahabatku, Akh Syamshul dan Ukht Mursyidah atas kelahiran mujahidah comel penyeri hidup.
~TERUSKAN BACAAN~

Read more...

  © Hak Cipta Terpelihara The Professional Template by Cucu Dagang 2009

Back to TOP