Monday, April 13, 2009

..Nasikerabupetro: Tag 10 Perkara..

Tuesday, April 14, 2009


Bulan lepas aku telah ditag lagi oleh seorang kenalan blogger. Dia ni seorang yang agak peramah dan juga salah seorang peminatku yang setia. Siapa lagi kalau bukan Kak Baity, owner blog Nasikerabupetro. Aku akan cuba untuk menjawab tagnya itu walaupun panjang 'bejenggong' kata orang Terengganu. Selepas tag ini dijawab, aku masih ada 2 lagi hutang tag. Juga datangnya dari sang puteri, iaitu Rasya dan Akma..

TEN ARE YOU??

1. Are you single??
-Na'am..ana lessa ma gawizsy (saya belum kahwin lagi)..

2. Are you happy??
-Alhamdulillah, gembira dengan kehipupan pinjaman Tuhan..

3. Are you bored??
-kadang-kadang sampai tertekan pun ada..

4. Are you fair??
-Yup. Itu pun kalau jadi hakim pertandingan, hehe..

5. Are you italian??
-Bukan. Tapi saya suka makan Italian Hot Dog :)..

6. Are you intelligent??
-Entah? Tapi ayah kata macam tu la sebab kepala saya lain dari orang lain..

7. Are you honest??
-Hanya kawan-kawan yang dapat menilai erti kejujuran diriku..

8. Are you nice??
-I can't judge myself..

9. Are you Irish??
-Bukan jugak..

10. Are you Asian??
-Haa. Yang ni baru betul..

TEN FACTS:

1. Full name:
-Hmm.. Macam biasa la, masih tak berubah..

2. Nicknames:
-Alim, Aling, Ablem, Lim..

3. Birthplace:
-Dalam rumah beralamat 37/100, Rumah Murah Teluk Ketapang, Seberang Takir, Kuala Terengganu..

4. Hair colour:
-Black..

5. Natural hair style:
-Masa kecik-kecik dulu selalu 'dibotak licinkan' oleh ayah, kini tak lagi :)..

6. Eye colour:
-Pun hitam..

7. Birthday:
-Nak tau jugak? Klik je lah..

8. Mood:
-Mata kuyu (mengantuk)..

9. Favourite colour:
-Hijau, biru laut dan merah hati..

10. One place you'd like to visit:
-Semestinya Baitullahil Haram..

TEN THINGS ABOUR YOUR LOVE AND LIFE:

1. Have you ever be in love??
-Always! Setiap orang mesti ada perasaan sayang dan cinta kan?

2. Do you believe in love at first sight??
-Tak, sebab kadang-kadang ianya dipengaruhi oleh nafsu dan keinginan semata..

3. Do you currently have a crush??
-
Next quest..

4. Have you ever been hurt emotionally??
-Hmm, memang pun, satu muhasabah buat diri..

5. Have you ever broken someone's heart??
-Pernah sangat.. Hope him/her forgive me..

6. Have you ever had your heart broken??
-Pun pernah. Hanya mampu mengadu kepada Yang Maha Mendengar..

7. Have you ever liked someone but never tell them??
-Ada la jugak dulu-dulu..

8. Are you afraid of commitment??
-Kadang-kadang la..

9. Who was the last person you hugged??
-Salman Mokhtar - rakan sekelas di sini, asal Kelantan tinggal di Kuantan. Baru sampai dua minggu dari Malaysia. Baru dapat anak sulung..

10. Who was the last person you said I love you too??
-Tak ingat dah. Sebab dah lama tak
wish macam ni..


TEN THIS OR THAT:

1. Love or lost:
-Mesti la nak love..

2. Hard liquor or beer:
-Haram tu! Tapi kat syurga nanti boleh diminum sepuas-puasnya..

3. Cats or dogs:
-Kucing la..tak kan menatang haram tu pulak kot?

4. A few best friends or any regular friends:
-
Both

5. Creamy or crunchy:
-
Both, tapi lebih suka crunchy..

6. Pencil or pen:
-Pen..tapi kalau untuk tulis kat kitab
confirm pakai pensil, senang nak padam..

7. Wild night out or romantic night in:
-Malas! Dah tak de kerja ke?

8. Money or happiness:
-Sudah semestinya kebahagiaan! Bahagia tanpa harta lebih baik dari berharta tapi tak bahagia..

9. Night or day:
-
Both

10. IM or phone:
-Telefon kot, boleh dengar suara..


TEN HAVE YOU EVER:

1. Been caught sneaking out??
-Alhamdulillah, tak pernah lagi..

2. Seen a polar bear??
-Tengok dalam TV je, la..dalam iklan Fresh & White tu la..

3. Done something you regret??
-Kerap sangat..

4. Bungee jumped??
-Tak pernah, tapi boleh je nak
try..

5. Eaten the food that fell on the floor??
-Selalu amalkan sebab nak elak jadi saudara syaitan. Itu pun kalau lantai bersih la..

6. Finished an entire jaw breaker??
-Maaf, soalan kurang difahami..

7. Been caught naked??
-Tak pernah.. Apa kes ni???

8. Wanted an ex gf/bf back??
-"Yang berlalu biarkan berlalu, bersama kita bina hidup baru.."

9. Cried because you lost a pet??
-Tak..

10. Wanted to disappear??
-Kalau boleh la..


TEN PREFERENCES IN A PARTNER:

1. Smile or eyes:
-Senyuman, selain merupakan satu sedekah yang paling mudah, ia juga pengubat hati bagi yang resah..

2. Light or dark hair:
-Tak kisah sangat..

3. Hugs or kisses:
-Kalau pasangan yang sah, dua-dua tak salah kan?

4. Shorter or taller:
-Pun tak kisah jugak..

5. Intelligence or attraction:
-Kebijaksanaan itu lah daya tarikan sebenarnya..

6. Topman or Zara:
-Tak faham la Kak Baity..

7. Funny or serious:
-Lebih suka
funny. Tapi mengikut keadaan la..

8. Older or younger:
-Tak kisah pun, yang penting memahami..

9. Outgoing or quiet:
-Dua-dua suka..

10. Sweet or bad:
-Mesti la
sweet, tak kan ada orang nak pasangan dia bad..


TEN HAVE YOU(S):

1. Ever performed in front of a large crowd??
-Pernah. Berapa ratus kali dah..

2. Ever talked on the phone for longer than an hour??
-Dulu-dulu ada la jugak..

3. Ever tried walking on your hands??
-Pernah. Masa tu saya jadi 'kereta sorong' dan kaki saya disorong oleh seorang sahabat dalam acara hari keluarga. Very funny..

4. Ever been to a rock concert??
-
Never..

5. Ever been on a cheerleading team??
-Orang laki ada ke yang tergedik-gedik macam tu?

6.Ever been on a dance team??
-Tak pernah..

7. Ever been on a sports team??
-Yup.
Especially bola sepak - my favorite sport dan bola tampar (ketika di menengah atas)..

8. Ever been in a drama/play production??
-Tak rasanya. Berlakon pentomen tu pernah la masa sekolah rendah dulu..

9. Ever owned a BMW, Mercedes Benz, Escalade, Hummer or Bentley??
-Insya Allah jika ada rezeki selepas ini..

10. Ever been in a rap video??
-Tak Nak la. Buang masa je..


TEN LASTS:

1. Last phone call u made:
-Naim Hassan.
Confirmkan tarikh imtihan syafawi..

2. Last person u hugged:
-Salman Mokhtar. (dah beritahu sebelum ni)..

3. Last person u hung out with:
-Dengan seorang junior, Hawariy Razali. Temankannya ke rumah Ustaz Rahim di Hayyu Sabi'..

4. Last time you worked:
-Jemur baju pada ampaian..

5. Last person u talked to:
-Dengan Pa. Pasal seorang pelajar baru dari Kelantan..

6. Last person u IM'd:
-Ucop Sidqi..

7. Last person u texted:
-Khairul Naim. Mintak E-voiz..

8. Last person(s) u went to the movies with:
-Tak ada sesiapa pun sebab tak pernah pergi pun tempat macam tu..

9.Last person/thing u missed:
-
Work to do..

10. Last website visited:
-Harakah Daily


2 comments:

nasikerabupetro April 15, 2009 at 4:02 AM  

Masa akak jawab tag ni kan, rasa macam ntahapahapa je...
Tapi bila baca orang lain punya, rasa kelakar sangat dan lebih mengenali penjawabnya...

Syukran...

Cucu Dagang (CD) April 15, 2009 at 8:09 AM  

>nasikerabupetro

Ye ke?memang la..kita sukar nak menilai diri kita sendiri,melainkan orang lain yg menilai diri kita dan sekaligus dapat mengenali kita..

  © Hak Cipta Terpelihara The Professional Template by Cucu Dagang 2009

Back to TOP